4.9 1200 ulasan

Vaseline

Vaseline® percaya bahwa kulit yang benar-benar sehat dimulai dengan mengembalikan kelembapan kulit secara mendalam. Kulit yang benar-benar sehat bukanlah hal yang bisa Anda dapatkan dengan menutupi masalah atau melalui perbaikan instan. Kami mengerti hal ini karena kami adalah ahli kulit yang sesungguhnya. Vaseline®, yang ditemukan pada 1870 oleh Robert Chesebrough, telah memperbaiki kulit dengan aman selama lebih dari 140 tahun. Kami mengundang Anda untuk menjelajahi waktu lebih dari seabad yang lalu tentang bagaimana segala upaya perbaikan itu dimulai. 

 

 

Merek Vaseline® memiliki sejarah yang kaya dan indah serta bermula dari keyakinan Sir Robert Chesebrough terhadap ciptaannya pada abad ke-19. Sembari melanjutkan inovasi dan mengembangkan produk-produk baru, kami tidak akan melupakan tekad dan hasratnya untuk memahami kulit. Tujuan kami adalah untuk membuat Vaseline® Jelly yang asli dan melewati tiga tahap pemurnian sebagai inti dari setiap produk karena tidak ada jelly lain dengan sejarah lebih lama dalam melembabkan dan memperbaiki kulit kering.

 

 

website

Vaseline® percaya bahwa kulit yang benar-benar sehat dimulai dengan mengembalikan kelembapan kulit secara mendalam. Kulit yang benar-benar sehat bukanlah hal yang bisa Anda dapatkan dengan menutupi masalah atau melalui perbaikan instan. Kami mengerti hal ini karena kami adalah ahli kulit yang sesungguhnya. Vaseline®, yang ditemukan pada 1870 oleh Robert Chesebrough, telah memperbaiki kulit dengan aman selama lebih dari 140 tahun. Kami mengundang Anda untuk menjelajahi waktu lebih dari seabad yang lalu tentang bagaimana segala upaya perbaikan itu dimulai. 

 

 

Merek Vaseline® memiliki sejarah yang kaya dan indah serta bermula dari keyakinan Sir Robert Chesebrough terhadap ciptaannya pada abad ke-19. Sembari melanjutkan inovasi dan mengembangkan produk-produk baru, kami tidak akan melupakan tekad dan hasratnya untuk memahami kulit. Tujuan kami adalah untuk membuat Vaseline® Jelly yang asli dan melewati tiga tahap pemurnian sebagai inti dari setiap produk karena tidak ada jelly lain dengan sejarah lebih lama dalam melembabkan dan memperbaiki kulit kering.

 

 

website

Produk-produk jenama

  • @nisadalim7i Malaysia
    7 hari lalu
    4.2
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kulit saya memang ada masalah eczema, bila dapat cuba product baru dari Vaseline ni macam bertuah sangat lah. Akhirnya saya jumpa product yang sesuai den...

    Baca Selanjutnya

  • @syuu Malaysia
    8 hari lalu
    5
  • Vaseline Lip Therapy Petroleum Jelly Rosy Lips Pink

    Could use as a sleeping mask by applying a thick layer on your lips ! Also leaves a pink tint if you apply it in the morning itself.

    Baca Selanjutnya

  • @Yuhana Bahri Malaysia
    16 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Since Covid-19 happen, we have to practice a new norm by applying hand sanitizer regularly and it had cause my hand feel so dry..however since i receive th...

    Baca Selanjutnya

  • @AidaHamid Malaysia
    16 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    sangat sesuai untuk kulit kering, saya gunakan vaseline expert care ni di bahagian MUKA, SIKU DAN KAKI, bahagian muka saya gunakan bila terasa kulit muka k...

    Baca Selanjutnya

  • @liza.alias Malaysia
    16 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Sy sangat suke dengan produk ini . Saya telah cube pada anak sy yg mengalami ekzema . Produk nie telah bantu masalah kulit kering anak sy yg agak teruk pd ...

    Baca Selanjutnya

  • @kuha.kuhasan Malaysia
    16 hari lalu
    4.6
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    This product worked well for my dry skin.. but more than the skin on my arms and legs it worked well on my feets. It’s definitely a savior for people with ...

    Baca Selanjutnya

  • 17 hari lalu
    4.6
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    I have extremely dry skin, especially on legs. After trying the lotion for 2 weeks, I find that the lotion reduced dryness on my skin tremendously. It is e...

    Baca Selanjutnya

  • @ruqing Malaysia
    17 hari lalu
    4.6
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    I always hate to have any type of body lotion due to its sticky texture and unable to absorb by my skin. Vaseline expert care had totally changed my percep...

    Baca Selanjutnya

  • @nurzierazie05 Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Very good product for my dry skin. Really recommended to others to try

    Baca Selanjutnya

  • @Nuriz Malaysia
    17 hari lalu
    4.6
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Good product, help to moisturize my skin very well, highly recommended.

    Baca Selanjutnya

  • @stephy.wong Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Have been struggle with my extremely dry skin for some times and trying a lot of different products. Was frustrated until I find this! My skin is now much ...

    Baca Selanjutnya

  • @AnnzTailor Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kulit menjadi semakin lembut & masalah kulit pada jari berkurangan,,tq try&review bg sya cuba 🥰 #try&review

    Baca Selanjutnya

  • @nana.liana Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Product ini adalah penyelamat dmusim panas,menjadikan kulit sya lembut dan lembab..Bila sapu losyen ini terasa sejuk.

    Baca Selanjutnya

  • @mieraismail Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kuli saya sangat sensitif dan kadang ia kering selepas menggunakannya.. Saya sangat suka kerana daat menyeleseaikan masalah kulit saya yang sensitif.

    Baca Selanjutnya

  • @Lynaardini Malaysia
    17 hari lalu
    4.4
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kulit menjadi lebih lembut selepas menggunakan vaseline expert care 😘

    Baca Selanjutnya

  • @Nuyin Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Sy sangat suka,ia sangat sesuai pada kulit sy..untuk kulit yg sensitive sangat la berbaloi untuk guna Expert care extremely dry skin rescue ini...

    Baca Selanjutnya

  • @wani2908 Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    sesuai untuk kulit yg sensitif...kulit jdi lembut 😊😊😊

    Baca Selanjutnya

  • @cuyasurya Malaysia
    17 hari lalu
    4.8
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Setelah 2 minggu menggunakan Vaseline Expert Care Extremely Dry Skin Rescue, tapak tangan saya yang rosak akibat bahan kimia dari pengunaan sabun, semakin ...

    Baca Selanjutnya

  • @syuu Malaysia
    8 hari lalu
    5
  • Vaseline Lip Therapy Petroleum Jelly Rosy Lips Pink

    Could use as a sleeping mask by applying a thick layer on your lips ! Also leaves a pink tint if you apply it in the morning itself.

    Baca Selanjutnya

  • @Yuhana Bahri Malaysia
    16 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Since Covid-19 happen, we have to practice a new norm by applying hand sanitizer regularly and it had cause my hand feel so dry..however since i receive th...

    Baca Selanjutnya

  • @AidaHamid Malaysia
    16 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    sangat sesuai untuk kulit kering, saya gunakan vaseline expert care ni di bahagian MUKA, SIKU DAN KAKI, bahagian muka saya gunakan bila terasa kulit muka k...

    Baca Selanjutnya

  • @liza.alias Malaysia
    16 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Sy sangat suke dengan produk ini . Saya telah cube pada anak sy yg mengalami ekzema . Produk nie telah bantu masalah kulit kering anak sy yg agak teruk pd ...

    Baca Selanjutnya

  • @nurzierazie05 Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Very good product for my dry skin. Really recommended to others to try

    Baca Selanjutnya

  • @stephy.wong Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Have been struggle with my extremely dry skin for some times and trying a lot of different products. Was frustrated until I find this! My skin is now much ...

    Baca Selanjutnya

  • @AnnzTailor Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kulit menjadi semakin lembut & masalah kulit pada jari berkurangan,,tq try&review bg sya cuba 🥰 #try&review

    Baca Selanjutnya

  • @nana.liana Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Product ini adalah penyelamat dmusim panas,menjadikan kulit sya lembut dan lembab..Bila sapu losyen ini terasa sejuk.

    Baca Selanjutnya

  • @mieraismail Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kuli saya sangat sensitif dan kadang ia kering selepas menggunakannya.. Saya sangat suka kerana daat menyeleseaikan masalah kulit saya yang sensitif.

    Baca Selanjutnya

  • @Nuyin Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Sy sangat suka,ia sangat sesuai pada kulit sy..untuk kulit yg sensitive sangat la berbaloi untuk guna Expert care extremely dry skin rescue ini...

    Baca Selanjutnya

  • @wani2908 Malaysia
    17 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    sesuai untuk kulit yg sensitif...kulit jdi lembut 😊😊😊

    Baca Selanjutnya

  • @yana0118 Malaysia
    18 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Sgt2 bagus..sy mengalami rekahan kulit yg menyebabkan kulit kasar..selepas menngunakan kulit sy semakin csntik dan rekahan semakin elok

    Baca Selanjutnya

  • @_hanisthrh Malaysia
    18 hari lalu
    5
  • Pure Petroleum Jelly

    This is definitely my holy grail. I always apply this to my dry areas such as to my very dry lips and the patchiness that i have on my face. It works wonde...

    Baca Selanjutnya

  • @Sitinurain Malaysia
    20 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    This product very make me in love, si good for my skin.. My skin very sensitif when apply vaselin my skin now very smooth and not itchy anymore. Thank you ...

    Baca Selanjutnya

  • 21 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    good for all sensitive skin , and i love it !!!!! and my face getting better.

    Baca Selanjutnya

  • @jtjt Malaysia
    21 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    I have flaky and cracking skin, extremely dry skin. Tried out so many lotion but they all were not so helpful after I shower. Tried this lotion every night...

    Baca Selanjutnya

  • @lyssa.jaafar Malaysia
    21 hari lalu
    5
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Saya mengalami kulit sensitif yg teruk dan kering terutama di bahagian private area. Keadaan ini berlarutan lagi teruk bila saya dlm keadaan berpeluh. Sete...

    Baca Selanjutnya

  • @Rycarlnick Malaysia
    22 hari lalu
    5
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    It's hard for me to judge product.I want to say this product is great but I just can't tell. My dry skin has definitely improved but there are other factor...

    Baca Selanjutnya

  • @Nitho Malaysia
    1 tahun lalu
    1.2
  • VASELINE® DEODORANT DRY SERUM ULTRA WHITENING

    I like the packaging.It allows you to control the amount you want to use.<br /><br />But i guess its just not suitable for me.Feels sticky and not comforta...

    Baca Selanjutnya

  • @chewqueenie Malaysia
    1 tahun lalu
    2.3
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    The pink colour is too much, (CL77491 - iron oxide) like it is not natural but may be to match with the packaging but it is terrible for me. The smell is t...

    Baca Selanjutnya

  • @Radma Malaysia
    2 tahun lalu
    3
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Saya telah menggunakanya..kulit rasa lembut..tidak melekit apabila di pakai..Bau pun wangi..suami pun pakai juga..katanya ingin melembutkan tangan.Terima k...

    Baca Selanjutnya

  • @kenniechong Malaysia
    1 month ago
    3.2
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    这身体乳搽擦在身上还挺舒服的,也很容易抹开。我皮肤属性敏感,类似于湿疹。这产品擦在我身上也没有不良反应。

    Baca Selanjutnya

  • @Shekey_Mickey Malaysia
    1 tahun lalu
    3.2
  • VASELINE® DEODORANT DRY SERUM ULTRA WHITENING

    I feel good but little bit wet early abd thank you vaseline

    Baca Selanjutnya

  • @Saidatul93 Malaysia
    1 tahun lalu
    3.3
  • Healthy White Instant Fair

    Tangan terasa lebih lembut
    Kulit tidak mudah kering
    Terasa selamat sepanjang hari

    Baca Selanjutnya

  • 26 hari lalu
    3.4
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    The cream absorption is good, not sticky or greasy after applied. Have been trying for one full week, at least 2 times a day. It does reduce the itchiness ...

    Baca Selanjutnya

  • @amira1152 Malaysia
    1 tahun lalu
    3.4
  • Vaseline Healthy White Fresh & Fair Cooling UV Gel Lotion

    bau wangi, rasa sejuk2 lepas apply dan bau mmg sangat wangi..

    tp lambat sikit meresap, kena gosok2 kt tangan banyak kali baru ok..

    Baca Selanjutnya

  • @rose_ismet Malaysia
    1 tahun lalu
    3.4
  • VASELINE® DEODORANT DRY SERUM ULTRA WHITENING

    Its an interesting product. I like the concept of a dry serum deodorant but the only thing with the product is that i find it a little bit hard to spread o...

    Baca Selanjutnya

  • @UpmynMahl Malaysia
    2 tahun lalu
    3.5
  • Pure Petroleum Jelly

    It is a great product for DIY hacks. You can apply it around your finger nail skin before applying nail polish. Or use it to remove makeup. It is a great p...

    Baca Selanjutnya

  • @SyafiraAzmal Malaysia
    2 tahun lalu
    3.5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Product ini ok untuk kulit saya..
    Lembut testure nya..
    Bau pun ok..

    Baca Selanjutnya

  • @Arbaiyah Malaysia
    2 tahun lalu
    3.5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    The smell is fragrant and not sticky... It's fun to wear it

    Baca Selanjutnya

  • @Yatizo Malaysia
    24 hari lalu
    3.6
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    Kulit saya mudah kering and agak sensitive especially bila cuaca panas kering. Dah try seminggu since terima on 17 August. Sebelum ni guna Vaseline hijau y...

    Baca Selanjutnya

  • @ickazalicka Malaysia
    4 months ago
    3.6
  • White & Repair Deodorant Dry Serum

    So I've tried @vaselinemy Deodorant White Serum for 4 days and all I can say is that it is indeed a dry serum, my underarms were dry and felt fresh all day...

    Baca Selanjutnya

  • @Jelitasyuhada Malaysia
    8 months ago
    3.6
  • Vaseline Healthy White Fresh & Fair Cooling UV Gel Lotion

    Saya memeng pencinta vaselin kalau untuk lindungi kulit badan saya memilih lotion dari vaselin

    Baca Selanjutnya

  • @Atiqahtq Singapore
    1 tahun lalu
    3.6
  • VASELINE® DEODORANT DRY SERUM ULTRA WHITENING

    I'm loving this deodorant. <br /><br />Pros:<br />I have sensitive underarm, when I use this, it doesn't make me my skin itchy. <br />It absorb fast. <br /...

    Baca Selanjutnya

  • @nikelanie Malaysia
    24 hari lalu
    3.8
  • Expert Care Sensitive Skin Rescue

    With the frequent usage of hand sanitizer and also hand soap, my hands get dry easily and mild eczema happened. I have been trying this and applied direct...

    Baca Selanjutnya

  • @naza.sima Malaysia
    1 month ago
    3.8
  • Expert Care Extremely Dry Skin Rescue

    Sangat Bagus.. Kulit terasa Licin Dan Tak kering lagi..

    Baca Selanjutnya

    AYUH KEKAL BERHUBUNG !

    Daftar untuk menerima surat berita kami bagi mengetahui ujian-ujian yang akan datang.