Sun Care & Tanners

Sun Care & Tanners

Read product reviews shared by the Try and Review community about sunscreen and self-tanning products such as sunblocks, sunscreens, self-tanners, bronzing sprays and more.

Want to tell us what you think about a product? Share your honest review with us!

Sun Care & Tanners

Read product reviews shared by the Try and Review community about sunscreen and self-tanning products such as sunblocks, sunscreens, self-tanners, bronzing sprays and more.

Want to tell us what you think about a product? Share your honest review with us!

Products

  • @fadhilahaziz Malaysia
    4 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Memang sangat berkesan. Saya suka produk ini. Kulit muka jadi lebih cantik dan cerah je. Tak percaya cuba lah.

    Read more

  • @Dee95 Malaysia
    4 months ago
    4.8
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Tekstur tak berapa melekit, cuma dia buat muka kita jadi glowing 🥰 Eventho harganya murah, worth to try. Lain orang, lain skin type kan 🥰

    Read more

  • @graceyyqx Malaysia
    5 months ago
    3.2
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    The texture of this lotion is light-weight, spreadable. It gets absorbed right away by my skin but leaves a greasy feeling. The price is affordable. By the...

    Read more

  • @asyanie Malaysia
    5 months ago
    4.4
  • UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++

    Sunscreen with invisibly powerful UV defense for daily use. 𝙃𝙞𝙜𝙝𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙄𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞𝙚𝙣𝙩𝙨 — Good for Oily skin ・Citrus limon fruit extract (lemon) Good for...

    Read more

  • @Gina Boniface Malaysia
    5 months ago
    5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Kulit saya menjadi lebih lembab, lembut dan tidak lagi kusam. Sangat bagus digunakan sebelum keluar rumah pada siang hari dan juga malam.

    Read more

  • @nyszairee Malaysia
    5 months ago
    2.6
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Saya kurang berminat dengan produk ini kerana ia agak melekit dan sukar untuk diratakan. Ia juga mengambil masa untuk menyerap dengan sempurna.

    Read more

  • @Angelinelow Malaysia
    5 months ago
    4
  • UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++

    Moisture my skin.Very light.even after few hours also not oily.

    Read more

  • @FairozeJohari Malaysia
    5 months ago
    4.6
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Guys, i do really recommend for this sunscreen. Selain dia cheapest sunscreen in store, ingredients used in this product are safe and good for our skin hea...

    Read more

  • 5 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Saya suka pakai sebab boleh melindungi kulit saya dari sinaran UV ,Dan kulit jadi tidak kurang, berjerawat , burnout . Tq

    Read more

  • @Nor ezza Malaysia
    5 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Beli sunscreen ni untuk anak sebab dia rajin bersukan dan hanya brand ni yang sesuai untuk dia.. Yang tak mengeringkn kulit dia..

    Read more

  • @beautylovermy Malaysia
    5 months ago
    4
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    I like this sunscreen gel, very light texture and has light scented. Blend easily into the skin. I keep on reaching on this and I've emptied this. Price is...

    Read more

  • @ANDEK Malaysia
    5 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Beli sunscreen ni untuk kakak sebab dia ada eczema dan hanya brand ni yang sesuai untuk dia.. Yang tak mengeringkn kulit dia..

    Read more

  • @ANDEK Malaysia
    5 months ago
    4.8
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Beli sunscreen ni sebab ank ank aktif sukan. Yang bagus nya sesuai untuk remaja juga.. Tak mengeringkan kulit..

    Read more

  • @elsiearen1810 Malaysia
    5 months ago
    4
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Good sunscreen to be use at home. It is very moisturizing however it is not a matte finished but I am good with it. Will leave a bit of white cast.

    Read more

  • @Nurinnia Malaysia
    5 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Sunsreen wardah sangat sesuai dengan saya... saya mencadangkan kepada yg bekerja di bawah cahaya matahari sangt sesuai memakai sunsreen ini untuk lindungi ...

    Read more

  • @kavavoom Malaysia
    5 months ago
    3.4
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Price: Cheap Lasts for: About a month Fragrance: Yes but not very strong Verdict: It’s a bit hard to blend in skin. Doesn’t leave white cast & gives dew...

    Read more

  • @Watie abdullah Malaysia
    5 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Sangat bagus kerana ianya tidak melekit dan cepat menyerap.

    Read more

  • @Nliyana Malaysia
    5 months ago
    4.4
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Kulit saya jenis kombinasi. Agak susah untuk mencari produk suncreen yg bersesuaian dgn kulit saya. Akhirnya saya mencuba sunscreen dari Wardah ini. Saya d...

    Read more

  • @fadhilahaziz Malaysia
    4 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Memang sangat berkesan. Saya suka produk ini. Kulit muka jadi lebih cantik dan cerah je. Tak percaya cuba lah.

    Read more

  • @Gina Boniface Malaysia
    5 months ago
    5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Kulit saya menjadi lebih lembab, lembut dan tidak lagi kusam. Sangat bagus digunakan sebelum keluar rumah pada siang hari dan juga malam.

    Read more

  • 5 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Saya suka pakai sebab boleh melindungi kulit saya dari sinaran UV ,Dan kulit jadi tidak kurang, berjerawat , burnout . Tq

    Read more

  • @Nor ezza Malaysia
    5 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Beli sunscreen ni untuk anak sebab dia rajin bersukan dan hanya brand ni yang sesuai untuk dia.. Yang tak mengeringkn kulit dia..

    Read more

  • @ANDEK Malaysia
    5 months ago
    5
  • High Protection Sunscreen Lotion SPF+

    Beli sunscreen ni untuk kakak sebab dia ada eczema dan hanya brand ni yang sesuai untuk dia.. Yang tak mengeringkn kulit dia..

    Read more

  • @Nurinnia Malaysia
    5 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Sunsreen wardah sangat sesuai dengan saya... saya mencadangkan kepada yg bekerja di bawah cahaya matahari sangt sesuai memakai sunsreen ini untuk lindungi ...

    Read more

  • @Watie abdullah Malaysia
    5 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Sangat bagus kerana ianya tidak melekit dan cepat menyerap.

    Read more

  • @Rinie Sukeri Malaysia
    5 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Produk wardah jarang xbagus gais! Hasil dia korg boleh nampak mcm sy skg. Kulit jd glowing nak mati‼️‼️ Ramai yg tegur pakai apa, hrga pulak bawah rm10. Mm...

    Read more

  • @Mila_rosli Malaysia
    6 months ago
    5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Vaseline yang ni sangat bagus kerana menjadikan kulit saya lebih lembut dan menjaga kulit saya daripada sinaran uv. Jadi ianya sangat sesuai untuk dipakai ...

    Read more

  • 6 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    so good product and reasonable price.not greasy and comfortable using.

    Read more

  • @hanajumirin Malaysia
    8 months ago
    5
  • UVA/UVB Defense SPF 50+ Sunscreen

    Senang digunakan untuk melindungi muka dan badan , senang meresap dlm kulit dan tdak melekit. Tahan lama yang penting SPF 50 yang tinggi sangat bagus unt...

    Read more

  • @hanajumirin Malaysia
    8 months ago
    5
  • UV Expert Youth Shield Milky Bright SPF 50

    Mesti menggunakannya utk melindungi kulit daripada sinaran UV yang boleh membuatkan masalah kulit. Cepat meresap dan tidak berminyak senang digunakan . Sa...

    Read more

  • @Skeengeeks Malaysia
    8 months ago
    5
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    I have been using this sunscreen for quite awhile now and let me tell you my experience, it absorbs nicely, doesnt leave any greasy feels, texture is more...

    Read more

  • @DikSchaa Malaysia
    8 months ago
    5
  • UVA/UVB Defense SPF 50+ Sunscreen

    Sebelum ni masalah kulit yang saya hadapi memang tak boleh bawa bincang. Tetapi lepas ja try product CETAPHIL. Magik pun berlaku. Dah la mudah sangat untuk...

    Read more

  • @Umi nadiah Malaysia
    8 months ago
    5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Sy menggunakan lotion ini bertahun lamanya.melembut dan mencerahkan kulit.tidak melekit.memang terbaikk

    Read more

  • @Sheiqa Malaysia
    8 months ago
    5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Kebanyakan kite tahu produk Vaseline ini amat bagus untuk kulit kite.. termasuk produk yg ini, amat bagus untuk pelindungan uv dan dapat melembutkn kulit.....

    Read more

  • @farzariah Malaysia
    8 months ago
    5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    lotion terbaik yang pernah di pakai..melembapkan kulit dan tak kering walau d bawah sinaran matahari.

    Read more

  • @Lisa Tan Malaysia
    9 months ago
    5
  • UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++

    I can feel super moisturizing and hydrating on my skin due to the high moisturizing ingredients such as glycerin and royal jelly. It feels like a thick ser...

    Read more

  • @chewqueenie Malaysia
    3 years ago
    2.3
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    The pink colour is too much, (CL77491 - iron oxide) like it is not natural but may be to match with the packaging but it is terrible for me. The smell is t...

    Read more

  • @nyszairee Malaysia
    5 months ago
    2.6
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Saya kurang berminat dengan produk ini kerana ia agak melekit dan sukar untuk diratakan. Ia juga mengambil masa untuk menyerap dengan sempurna.

    Read more

  • @Radma Malaysia
    3 years ago
    3
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Saya telah menggunakanya..kulit rasa lembut..tidak melekit apabila di pakai..Bau pun wangi..suami pun pakai juga..katanya ingin melembutkan tangan.Terima k...

    Read more

  • 1 year ago
    3.2
  • UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++

    Here's why Biore UV Watery Essence SPF 50+ PA++++ is my favourite: 🌙Very lightweight 🌙Non greasy 🌙Contains my favourite ingredient, HA 🌙Watery gel t...

    Read more

  • @aeinjwa Malaysia
    1 year ago
    3.2
  • UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++

    Personally, i think this products doesn't suit me at all. The texture is sticky and a bit heavy but it smells good. It absorbed well to my skin but it make...

    Read more

  • @graceyyqx Malaysia
    5 months ago
    3.2
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    The texture of this lotion is light-weight, spreadable. It gets absorbed right away by my skin but leaves a greasy feeling. The price is affordable. By the...

    Read more

  • @kavavoom Malaysia
    5 months ago
    3.4
  • UV Shield Essential Sunscreen Gel SPF30 PA+++

    Price: Cheap Lasts for: About a month Fragrance: Yes but not very strong Verdict: It’s a bit hard to blend in skin. Doesn’t leave white cast & gives dew...

    Read more

  • @Jrnhjay Malaysia
    8 months ago
    3.5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Product terbaik untuk kulit yang menawan. Kualiti yang baik untuk harga yang berpatutan.

    Read more

  • @SyafiraAzmal Malaysia
    3 years ago
    3.5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Product ini ok untuk kulit saya..
    Lembut testure nya..
    Bau pun ok..

    Read more

  • @Arbaiyah Malaysia
    4 years ago
    3.5
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    The smell is fragrant and not sticky... It's fun to wear it

    Read more

  • @Nadiah2803 Malaysia
    2 years ago
    3.7
  • Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen Broad Spectrum SPF 100+

    Neutrogena always produce good product for oily skin..this sun screen feels smooth on skin and does not feel oily.

    Read more

  • @Fatini umairah Malaysia
    1 year ago
    3.8
  • UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+ PA++++

    The sunscreen didn’t suite w my skin at all.Muka rasa gatal lepas pakai.And sometimes sampai naik jerawat.Guna 3 hari je lpstu stop sebab rasa makin teruk....

    Read more

  • @afrobluejack Malaysia
    3 years ago
    3.8
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    This lotion is suitable for my dry and sensitive skin. It kept me hydrated throughout the time I was out in the sun.

    Read more

  • @Elavarasi25 Malaysia
    3 years ago
    3.8
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Fast absorbing and super moisturizing. Leaves skin smooth and moisturized.

    Read more

  • @mandycam Malaysia
    3 years ago
    3.8
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    I quite enjoy using this product but when I sweat the lotion will become oily

    Read more

  • @ville305 Malaysia
    3 years ago
    3.8
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    Vaseline do protect my skin from UV. However I prefer they try new fragrance to for the new and improved product

    Read more

  • @Hazda Malaysia
    3 years ago
    3.8
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    I love the smell very much. It makes my skin smooth and silky.

    Read more

  • @janetjunai Malaysia
    3 years ago
    3.8
  • Vaseline Sun + Pollution Protection

    tidak melekit. yakin keluar rumah walau bawah terik matahari dan debu kotor di udara. kulit lembap sentiasa

    Read more

    let ’s stay in touch !

    Sign up to our newsletter, to be informed of our upcoming tests.